Strikkebøker

Bøkene jeg har skrevet:
Norsk strikkebok
Tone Takle og Lise Kolstad, J.W. Cappelens forlag 1990. Boken handler om hvordan man kan strikke plagg i flerfarget mønsterstrikking inspirert av folkekunst og norsk strikketradisjon.
ISBN 82-02-12358-5

Dette er boken for de strikkeglade- enten du liker boltre deg i sprelske og humørfylte farger og mønstre, lar deg inspirere av det duse og harmoniske, eller tiltrekkes av det raffinerte og uvanlige. Her finner du oppfinnsomme vrier på gamle mønstre og frgekombinasjoner – og helt nyskapte og spennende uttrykk. Og plaggene spenner fra ledige fritidsantrekk for store og små til elegante moteplagg. Standardoppskrifter for alle størrelser mellom ½ år og XXL gjør dette til en helt unik bruks- og inspirasnonsbok! Her er det bare å forsyne seg – eller dikte videre! Boken er utviklet i samarbeid med Rauma Ullvarefabrikk A/S


Strikk hva du vil, mønstring, farge og form
Lise Kolstad og Tone Takle, J. W. Cappelens Forlag 1992. Denne boken laget vi fordi vi gjerne ville funnet den på biblioteket eller i bokhandelen selv mens vi lærte oss å lage mønstre og strikkeoppskrifter selv, mye ved å prøve og feile oss frem, sakte men sikkert. Boken handler om å tegne mønsterborder og om å designe egne strikkeplagg, i tillegg til at det er oppskrifter til jakker, gensere, luer og andre plagg i boken.
ISBN 82-02-13558-3

Tone Takle og Lise Kolstad vakte oppsikt med sin første bok, NORSK STRIKKEBOK (1990). I STRIKK HVA DU VIL øser de gavmildt av sine erfaringer og hemmeligheter som strikkere. Dette er en bruks- og inspirasjonsbok både for glade amatører og mer erfarne strikkere. Har du lyst til å eksperimentere med pinner og garn, får du et ekstra puff – og mange gode råd om hvordan du designer egne plagg. Du kan også hente ideer fra mylderet av mønstringer i boken, og sette dem sammen på nye måter. Vil du gjerne se plagget ferdig strikket før du setter i gang, har du utførlige oppskrifter på 21 komplette antrekk å velge mellom. Her er noe for enhver smak – fra det rotnorske og duse til det frekke og sprelske eller det stilrene og elegante. Formspråket er inspirert av norsk tradisjon og lynne og av moderne impulser. Forfatterne ønsker å formidle gleden ved å strikke og skape noe nyttig og vakkert. Et vell av mønsterdiagrammer, prøvelapper, skisser, detaljstudier, ferdige modeller og oppskrifter gir eksempler på mulighetene i strikkingens eventyrland.
Boken er utviklet i samarbeid med Rauma Ullvarefabrikk A/S.


Strikk til barn
Lise Kolstad og Tone Takle, J. W. Cappelens Forlag 1995. Boken er en samling med strikkeplagg til barn, fra gensere til votter, sokker og skistrømper, i flerfarget mønsterstrikking.
ISBN 82-02-14686-0

Strikkeplagg i ull er både vakkert og praktisk, og det å strikke til barn gir en egen glede, fordi man så mye raskere ser resultater av arbeidet. I denne boka presenterer Lise Kolstad og Tone Takle et rikholdig utvalg av strikkeplagg fra størrelse nyfødt til 14 år. Her finner du alt fra røffe og ledige plagg for lek og fritid til nette antrekk for fine små frøkner: Kjeledresser, gensere, jakker. Skjørt og tights i fargerike og frodige kombinasjoner med luer, votter, strømper og sokker som tilbehør. Over 50 plagg beskrives med klare og lettfattelige oppskrifter, instruktive diagrammer og flotte fargebilder. Hver oppskrift finner i alt fra 3 til 6 størrelser. Plaggene er komponert med tanke på at de skal være enkle å strikke, samtidig som de tilfresstiller kravet til god passform. Og det er nok å velge blant, enten man har sans for det sprelske og humørfylte eller det mer stilrene og enkle. En bruks – og inspirasjonsbok for glade amatører og mer erfarne strikkere, utviklet i samarbeid med Rauma Ulllvarefabrikk A/S.

Lær meg å strikke innføring i strikking
Tone Takle, Høyskoleforlaget 1999.
ISBN 82-7634-205-1

Boken er laget for voksne som skal lære barn og unge å strikke, på skolen, eller i andre sammenhenger. Grunnleggende strikketeknikk blir forklart, og deretter følger en samling strikkeprosjekter med økende vanskelighetsgrad. Boken er et godt hjelpemiddel for dem som ønsker å videreføre den kulturarven som norske mønstertradisjoner er. Forfatteren tilbyr en metodisk og praktisk vinklet bok beregnet på formingslærere i grunnskolen og foreldre som skal lære barn å strikke. Det er viktig å fremelske barns oppfinnsomhet og evne til å ”fikse ting”, både med hendene og med hodet. Målet med LÆR MEG Å STRIKKE har vært å lage en arbeidsmetode for strikkeundervisningen som ivaretar barns behov for kunnskap, og samtidig gir mulighet til å være skapende. Her finnes oppskrifter både for nybegynnere og for litt viderekommende strikkere.Frodig filting for barn og voksne
Tone Takle, J.W.Cappelens Forlag 2000.
En bok om å tove ull. Noen av prosjektene i boken er enkle nok til å passe for barn fra 3 år og oppover, og noen passer bedre for store barn og voksne.

ISBN 82-02-18920-9

Å filte er en hyggelig og kreativ hobby. Frodig filting for barn og voksne er en fargesprakende bok, full av ideer for hele familien. Boka viser og forklarer hvordan du kan lage alt fra enkle grytekluter og fargeglade sitteunderlag til dekorative eggestring som er fine til å dekorere både julekuler og tevarmere med. De vakre fargefotografier i boka viser framgangsmåten trinn for trinn så vel som det ferdige resultatet.

Strikk til lyst
Tone Takle, J.W.Cappelens Forlag 2002.
ISBN 82-02-20879-3

Boken har mange enkle og spennende oppskrifter på alt fra sokker, votter, luer og vesker, til vester, jakker og gensere. Mange av oppskriftene er lette nok også for dem som ennå ikke har så mye strikkeerfaring. Oppskriftene er ment som grunnoppskrifter som hver enkelt kan sette sitt eget preg på. Strikk til lyst er strikkeboka med de spennende og lettlagde prosjektene, supre både til deg selv, og som gave til venner og venninner. Tone Takle viser deg hvordan du ut fra en grunnoppskrifte kan kreere og skape dine høyst personlige plagg. Du kan dekorere med perler og paljetter, tove, blande farger og ulike typer garn og lage fargeglade og moderne kombinasjoner. Alle prosjektene i boka er illustrert med vakre fargefotografier som gir deg lyst å strikke dine egne lune moteplagg.